Калкулатор на площта на килима - каква е разликата между площта на килима, застроената площ и супер вградената…

Калкулатор за площ на килима - каква е разликата между площта на килима, застроената площ и супер застроената площ?

Купуването на перфектния дом за себе си е една голяма задача, трябва да проверите редица неща, които се нуждаете и желаете в дома си. И едно от най-важните неща, които трябва да проверите, е килима, застроената площ и супер застроената площ. Е, да, повечето от нас не са наясно с цялата информация за него. По този начин, в тази статия ще ви дадем пълното ръководство относно площта на килимите, застроената площ и супер застроената площ и разликата между тези три. Също така ще добавим основно ръководство за калкулатор на площта на килима и калкулатор за изградена площ. Ето, вижте!

Какво е областта на килимите?

Областта на килимите е точната зона, която лесно може да бъде покрита с килим в рамките на къща и е площта на къщата, изключваща дебелината на вътрешните стени. Ако трябва да поставите килим от стена до стена в цялата си къща, покритата площ ще бъде действителната площ на килима. Това е действителната площ, която можете да използвате във вашата къща.
Сега ще ви разкажем за района на килима и защо е важно да имате предвид, докато купувате дом. Когато се откажете да купите имот, има много объркване относно това как се изчислява площта на килима и как се различава от застроената зона и супер застроената площ и т.н.
Калкулатор за площ на килима ще ви помогне да разберете действителната площ на оформлението на имота, който ще закупите. Изчисленото число ще ви даде представа за действителното пространство, което няма да бъде използвано. По този начин тя се измерва като стена към стена, което означава, че дебелината на стената не се отчита в областта на килима. Така че, не забравяйте да проверите площта на килима, преди да купите жилище, тъй като площта на килима обикновено е 70% от общата застроена площ.

Какво покрива областта на килимите:

 • Стаи - спални, кабинет, трапезария, съблекални и други стаи
 • Баня
 • Балкони в имотната единица
 • Стълбище в имотната единица
 • кухня
 • Магазини

Каква зона на килимите не покрива:

 • Външни и вътрешни стени
 • Общи части
 • тераса
 • Помощни канали и интериорна част

Как да изчислим площта на килима? (Калкулатор за площ на килима)

Ето съвета за калкулатор на площта на килима:
Сума от цялата площ (спалня + хол + балкони + тоалетни) - дебелината на вътрешните стени = площ на килима
Обикновено площта на килимите е около 70% от застроената площ. Например, нека приемем, че застроената площ е 1000 кв. Фута, тогава вашата килима трябва да е около 700 кв. Фута, тъй като площта на килима е 70% от общата застроена площ. Ще трябва да измерите физически размера на свойството от стена до стена, за да получите точното измерване.

Какво е изградена площ?

Застроената площ е зоната, която е изцяло покрита от вътрешни и външни стени, а също така включва канали и вътрешна част. Известен е също като общата покрита площ на апартамента и представлява сумата от килима, площ, покрита от дебелината на стените и включва терасата, балкона и други обитаеми площи.

Какво изгражда площта обхваща:

 • Външни и вътрешни стени
 • Зона за килими
 • Комунални канали и вътрешна част (канализация / водопровод, вътрешна част на променливи за врати и прозорци и шахти и др.)
Има и термин, който повечето от нас не знаят, това е Плинт / покрита зона
По принцип покритата площ не включва балкон и всяка структура, наречена конзолна. Това няма никаква поддръжка на земята или от долния апартамент. Това обаче е обхванато в застроена зона. И така, покритата площ / цокълът е зоната под Покрива.

Как да изчислим застроената площ?

Зона на килими + Площ на стените + Зона на полезност и интериор = Построена площ
По принцип застроената площ е с 10% повече от площта на килима.
Пример - Ако площта на килима е 1000 кв. Фута, тогава застроената площ ще бъде около 1100 Sq Ft.

Какво представлява супер вградената зона?

Застроена площ на имот и сборът от общи части, които са пропорционални на единицата, се нарича супер застроена площ.
Супер застроените площи могат да включват асансьор, плувни басейни, градина, фоайе, асансьори и др. Но паркингът не се брои и се таксува отделно.

Сега всичко, което е обхванато от супер застроената зона:

 • Застроена площ на имота.
 • Общи части - Клубни къщи, въздуховоди, тръбопроводи / шахти, асансьор, стълбища, лоби, басейн, фитнес зала (пропорционално на жилищната единица)

Какво не покрива:

 • Тераса на покрива
 • резервоар за вода
 • мансарди
 • Паркове, алеи, градина, център за игра

Как изчислихме Супер застроена площ?

Супер застроена площ = застроена площ + пропорционална обща площ
Първо, трябва да знаете за общата обща площ. Например, ако общата площ от 10 апартамента е 2500 кв. Фута, тогава площта, пропорционална на една жилищна единица, ще бъде обща обща площ, разделена на Броят на апартамента = 250 кв. Фута на апартамент.
Ако не знаете измерването на общата площ, ето един прост начин да го изчислите:
Можете да проверите коефициента на натоварване от строителя и да изчислите супер застроената площ, като добавите коефициента на натоварване към областта на килима. Коефициентът на натоварване може да варира от 15 до 50% в зависимост от мястото на имот и може да варира от строителя до строителя.
Супер застроена площ = площ на килима (1 + коефициент на натоварване)
За килима = 1000 Sq Ft
Супер застроена площ = 1000 кв. Фута (1 + 0,35)
= 1350 кв. Фута

Разлика между площта на килима, застроената площ и супер застроената площ

Площ на килима:
Това е точната зона в стените, където може да се разстила килим. Това означава, че площта се изчислява от вътрешната стена до разстоянието на стената вътре в къщата. И не е нищо друго освен нетната използваема площ вътре в къщата.
Застроена площ:
Площ килими + площ на каналите и стените + 1/2 площта на терасата
Супер застроена площ:
Застроена площ + площ, заета от удобства като асансьори, асансьор, веранда, басейни, градина, клубна къща, Стълбище, фоайе, асансьорни стълби (пропорционално на жилищната единица).
И така, изводът тук е, че винаги, когато ще купувате имот, пазете килими, застроена площ, супер застроена площ и калкулатор за площ на килима, за да направите добра покупка. Платете за площта, която ще използвате според измерванията на апартамента или търговския имот, който ще закупите.