Разлика между HTC Evo Design 4G и Evo 3D

HTC Evo Design 4G срещу Evo 3D | HTC Evo 3D срещу Evo Design 4G скорост, производителност и функции | Пълни спецификации в сравнение
HTC добави още един член, Evo Design 4G, към семейството си Evo. Новият HTC Evo Design 4G, работи на Android 2.3 (Gingerbread). Дисплеят е 4 инчов Super LCD с qHD резолюция като в Evo 3D, но той е по-малък и не е 3D дисплей. Дебелината на телефона е 0,47 инча, същата като HTC Evo 3D, но останалите размери са малко по-малки, тъй като дисплеят е малък. Скоростта на процесора е 1,2 GHz едноядрен. Задната камера е 5-мегапикселова, една с 720p HD видеокамера. Няма какво да се похвали нито с неговата спецификация, нито с дизайна. Това е типичен дизайн на HTC, но е световен телефон. HTC го е проектирал повече като достъпен 4G телефон. Предлага се със спринт само за 99,99 долара, половината от цената на HTC Evo 3D.
HTC Evo Design 4G
HTC Evo Design 4G е един от най-новите и най-евтините смарт телефони, предлагани от Sprint. Той е петият член на Evo от серията HTC Evo. Evo Design 4G се предлага с нова добре изглеждаща и достъпна цена. Той има материал, изглеждащ с четка, с гумена подложка, за да се гарантира, че потребителите няма да загубят сцеплението. За разлика от предишните Evo Designs, за да премахнете батерията или microSD картата, няма нужда да изваждате цялата задна плоча, само малък панел трябва да бъде премахнат. HTC Evo Design 4G разполага с чувствителния интерфейс на HTC, 4 инчов Super LCD (960x 540 резолюции) qHD капацитивен сензорен дисплей, който е доста по-малък от другите модели Evo в гамата.
HTC Evo Design 4G работи на Android Gingerbread плюс HTC Sense 3.0 потребителски интерфейси. Това е мощен Qualcomm MSM8655 1.2GHz процесор със 769MB RAM, което го кара да се движи малко напред в сравнение с другите модели Evo. Тя включва 8GB microSD карта (разширяваща се до 32 GB). HTC Evo Design 4G поддържа както предни, така и задни камери. Камерен модул включва 5 MP предна камера, способна да записва 720p видеоклипове и 1.3 MP задна камера, поддържаща много видео приложения като Tango, Qik.
Evo Design 4G разполага с доста добра батерия, която е 1520mAh Li-Ion батерия, кабел за управление на мощността до 6 часа време за разговори. HTC Evo Design 4G е проектиран да задоволи изискванията на пазара на средния слой, но дава повече от очакваното. HTC Evo Design 4G идва с ценовата цена от едва 99 долара с двугодишен договор с превозвача Sprint.
HTC Evo 3D
HTC Evo 3D е смартфон с Android, пуснат от HTC от юли 2011 г. Устройството бе обявено официално от HTC през тримесечие на 2011 г. Това е устройство, предназначено за тези тежки фотографи със смарт телефони. Ако някой разчита на телефона си, за да заеме мястото си и да заснеме HTC Evo 3D, може би е смартфонът за тях. Нека да четем нататък.
HTC Evo 3D не е малко устройство с височина 4,96 ”и ширина 2,57”. Устройството е тънко с дебелина 0,44 ”, въпреки че не е много тънко като много други телефони на пазара. Горните размери правят HTC Evo 3D доста преносим, ​​но все пак позволява впечатляващ размер на екрана. Устройството тежи 170 г с батерията и това прави този невероятен умен телефон малко бъги от съвременниците му. Човек обаче би разбрал допълнителното тегло, след като прочете камерата, налична на това устройство. HTC Evo 3D разполага с 4,3-инчов Super LCD капацитивен сензорен екран с резолюция 540 x 960. По отношение на качеството на дисплея, яркостта и наситеността на цветовете, дисплеят на HTC Evo 3D изглежда подобен на дисплея на HTC Sensation. Дисплеят е защитен от слой от стъкло на горила. HTC Evo 3D има сензор за ускорение за автоматично завъртане на потребителския интерфейс, сензор за близост за автоматично изключване и Gyro сензор.
HTC Evo 3D се задвижва от 1.2GHz двуядрен процесор Qualcomm Snapdragon и Adreno 220 GPU. В съчетание с 1 GB памет, устройството има вътрешно съхранение на стойност 1 GB. Въпреки това, SD 2.0 съвместим слот за micro SD карта е наличен за разширяване на съхранението с помощта на micro SD карта. По отношение на свързаността HTC Evo 3D поддържа Wi-Fi, Bluetooth, 3 G свързаност, както и микро-USB.
И сега, към най-изящната функция на HTC Evo 3D, камерата! В задната част на HTC Evo 3D е закрепена масивна шушулка с две, 5-мегапикселова камера за автоматично фокусиране. Бутонът на камерата е разположен отстрани на устройството с възможност за превключване между 2D и 3 D режим. Тези задни камери се предлагат с двойна LED светкавица. С тези конфигурации са налични изображения, направени в 3 D, изглежда имат ореол ефект и това е доста забележимо. Снимките, направени в 2 D, дават качество на добрата 5-мегапикселова камера. Тези задни камери позволяват заснемане на видео при резолюции 720 P. Човек трябва да разбере, че 5 мегапиксела се постига само при 2D фотография. При 3D фотография ефективната мегапикселова стойност на тези задни камери е 2 мегапиксела. HTC Evo 3D също включва 1,3 мегапикселова, фиксирана цветна камера като предна камера, позволяваща видеоконференции.
HTC Evo 3D поддържа и галерия с изображения, музика, FM радио и възпроизвеждане на видео. SRS виртуален съраунд звук се предлага и за слушалки. Форматите за възпроизвеждане на аудио, поддържани от HTC Evo 3D са .aac, .amr, .ogg, .m4a, .mid, .mp3, .wav и .wma. Аудиозаписът е наличен във формат .amr. Поддържаните формати за възпроизвеждане на видео са 3gp, .3g2, .mp4, .wmv (Windows Media Video 9), .avi (MP4 ASP и MP3) и .xvid (MP4 ASP и MP3), докато записът на видео е наличен в .3gp.
HTC Evo 3D се предлага с Android 2.3 (Gingerbread). Потребителският интерфейс е персонализиран с помощта на HTC Sense 3.0. Началните екрани на HTC Evo 3D се предлагат с по-богато съдържание като поток на приятели и нови визуални дизайни. Активният заключен екран носи всички интересни подробности в началните екрани, без да е необходимо да отключвате устройството. Преживяването при сърфиране в HTC Evo 3D е бързо и прецизно с добра скорост и има добавена поддръжка за Flash Player. Интеграцията в социалните мрежи е тясно в HTC Evo 3D, подобно на другите HTC телефони. Устройството е предварително заредено с Facebook и Twitter приложения, специално проектирани за HTC Sense. Споделянето на снимки / споделянето на видеоклипове става лесно с интеграцията на Facebook, Flickr, Twitter и YouTube. Допълнителни приложения за HTC Evo 3D могат да бъдат изтеглени от пазара на Android и много други пазари за Android на трети страни.
HTC Evo 3D има акумулаторна батерия от 1730 mAh. С 3G на HTC Evo 3D дава повече от 7 часа непрекъснато време за разговори. За батерия от 1730 mAh, производителността на HTC Evo 3D в живота на батерията не е много задоволителна. Съобщава се, че животът на батерията се влошава с цялата фотосесия и видеограф в 3D.