Разлика между Lenovo K900 и LG Optimus G

Lenovo K900 срещу LG Optimus G
CES 2013 разкри много прекрасни джаджи и някои от най-лошите джаджи, които сме виждали. Трябва да осъзнаем, че категоризирането на нещо като лош дизайн е изцяло обективно. Може да има стандарти, спазвани от някои отрасли като най-добри практики, но проектирането е деликатен въпрос, който може да се хареса на някого, дори ако се обърка някъде между етапа на проектиране. Въпреки това днес няма да говорим за неуспешен дизайн; вместо това ще говорим за един смартфон, който привлече вниманието от почти всички отрепки наоколо. Този смартфон беше различен в сравнение с останалите, излизащи на пазара. Не ме разбирайте погрешно, не е физически различен, нито има различен форм фактор. Интериорът му е различен, включва нова архитектура; Intel Clover Trail +. Lenovo направи поредната гигантска стъпка към промотиране на процесори на Intel на смартфони. Това може да бъде повратна точка за смартфоните, ако се играят правилно, защото процесорите на Intel са доказани на пазара на компютри и следователно те биха получили първоначално уважение от потребителите. Нека го сравним с топ смартфон на днешния пазар; LG Optimus G. Разгледахме както индивидуално, така и коментираме техните разлики.
Преглед на Lenovo K900
Lenovo отново ни учуди този път през CES 2013, точно както направиха през 2012 г. Те представиха IdeaPhone, базиран на процесора Intel Medfield миналата година, а сега са отново с друг процесор Intel. Този път Lenovo K900 се захранва от процесор Intel Clover Trail +; за да бъдем точни, Intel Atom Z2580 работи с честота 2GHz. Поддържа се от 2 GB RAM и PowerVR SGX544MP GPU. Цялата настройка се контролира от Android OS v4.1 в смартфоните за визуализация, а Lenovo обещава да я пусне с v4.2 Jelly Bean, когато бъде пусната през април. Вътрешната памет е на 16GB с възможност за разширяване с microSD карта до 64GB. Виждаме няколко сравнения на бенчмарки, отчитащи, че Lenovo K900 е два пъти по-бърз от най-добрия смартфон, базиран на Qualcomm Snapdragon S4 в показателите на AnTuTu. Надеждността на резултатите от еталонната оценка все още не е проверена; обаче имаше повече от един доклад за такива свръхвисоки показатели от много произход, което може да показва, че Lenovo K900 наистина е супер смартфон. Това може да се случи заради мощния процесор Intel Atom, използван на базата на Clover Trail +, подкрепен от достатъчно 2GB RAM.
Lenovo K900 разполага с 5,5 инчов IPS LCD капацитивен сензорен екран с резолюция 1920 x 1080 пиксела при плътност на пикселите от 401ppi. Дисплейният панел е подсилен с Corning Gorilla Glass 2. Изгледът е елегантен с първокласен външен вид и тъй като Lenovo K900 е изключително тънък, той допълва жизнената физика на този смартфон. Изглежда, че няма 4G LTE свързаност, което е разбираемо, тъй като използва платформата Intel Clover Trail +. 3G HSPA + свързаността осигурява значително подобрение на скоростта, а Wi-Fi 802.11 a / b / g / n осигурява непрекъсната връзка. Можете също така да хоствате Wi-Fi гореща точка и да споделяте интернет връзката си с приятелите си. Lenovo е включила 13MP камера с двойна LED светкавица, която може да заснема 1080p HD видео при 30 кадъра в секунда. Освен това разполага с 2MP камера за видеоконференции. Всичко за Lenovo K900 изглежда впечатляващо, но имаме едно съмнение. Lenovo не е съобщил за капацитета на батерията на това устройство и имайки предвид, че използва Intel Clover Trail +, смятаме, че ще се нуждае от мощна батерия. Ако това не е така, по-вероятно е да загубите сок за няколко часа с мощния 2GHz двуядрен процесор Intel Atom.
LG Optimus G преглед
LG Optimus G е новото попълнение за продуктовата линия LG Optimus, което е техният водещ продукт. Трябва да признаем, че той не носи външния вид на смартфон от висок клас, но повярвайте ни, той е един от най-добрите смартфони на пазара днес. Корейската компания LG наистина привлече клиентската база, като включи някои нови функции, които не са били виждани досега. Преди да говорим за тях, ще разгледаме хардуерните характеристики на това устройство. Наричаме LG Optimus G електроцентрала, тъй като разполага с процесор Krait Quad Core с честота 1.5GHz, изграден върху Qualcomm MDM9615 чипсет с чисто новия графичен процесор Adreno 320 и 2 GB RAM. В момента Android OS v4.0.4 ICS управлява този набор от хардуер, докато планирана надстройка ще бъде налична за Android OS v4.1 Jelly Bean. Предполага се, че Adreno 320 GPU е три пъти по-бърз в сравнение с предишното издание Adreno 225. Съобщава се, че графичният процесор може да даде възможност за безпроблемно увеличаване и намаляване на възпроизвеждащ HD видео, което показва неговите отлични постижения.
Optimus G се предлага с 4,7 инчов True HD IPS LCD капацитивен сензорен екран, който разполага с разделителна способност 1280 x 768 пиксела при плътност на пикселите 318ppi. LG спомена, че този дисплей панел пресъздава реалистична мода с висока плътност на цветовете по-естествено. Има технология за докосване в клетките, която елиминира необходимостта от отделен чувствителен на допир слой и намалява значително дебелината на устройството. Има и слух, който казва, че това е типът дисплей, който LG произвежда за следващия iPhone на Apple, въпреки че няма официални индикации за това. Потвърждавайки намаляването на дебелината, LG Optimus G е с дебелина 8,5 мм и отбелязва размери 131,9 х 68,9 мм. LG също така е подобрила оптиката до 13MP камера, която може да заснема HD видеоклипове с 1080p @ 30 кадъра в секунда, заедно с 1.3MP предна камера за видеоконференции. Камерата позволява на потребителя да щракне на снимки с гласова команда, което елиминира необходимостта от таймер за обратно отброяване. LG също така въведе функция, наречена „Time Catch Shot“, която позволява на потребителя да избере и запази най-доброто заснемане сред набор от снимки, направени непосредствено преди пускането на бутона на затвора.
LG Optimus G се предлага с LTE свързаност за високоскоростен интернет, заедно с Wi-Fi 802.11 a / b / g / n за непрекъсната връзка. Той също има DLNA и може да хоства Wi-Fi гореща точка за споделяне на вашата високоскоростна интернет връзка с приятели. 2100mAh батерията, включена в LG Optimus G, може да бъде достатъчна, за да изкарате деня и с подобренията, които LG въведе, батерията може да издържи по-дълго. Optimus G има асинхронна симетрична многопроцесорна технология, която позволява на ядрата независимо да се захранват и намаляват, допринасяйки за подобрен живот на батерията.
Кратко сравнение между Lenovo K900 и LG Optimus G
• Lenovo K900 се задвижва от Intel Atom Z2580 Clover Trail + процесор с тактова честота на 2GHz с 2 GB RAM и PowerVR SGX544 GPU, докато LG Optimus G се захранва от 1,5GHz Krait Quad Core процесор отгоре на Qualcomm MDM9615 / APQ8064 чипсет с Adreno 320 GPU и 2 GB RAM.
• Lenovo K900 работи на Android OS v4.2 Jelly Bean, докато LG Optimus G работи и на Android OS v4.0.4 ICS.
• Lenovo K900 има 5,5 инчов IPS LCD капацитивен сензорен екран с резолюция 1920 x 1080 пиксела при плътност на пикселите 401 ppi, докато LG Optimus G има 4.7 инча True HD IPS LCD капацитивен сензорен екран с резолюция от 1280 x 768 пиксела при плътност на пикселите от 318ppi.
• Lenovo K900 няма 4G LTE свързаност, докато LG Optimus G идва с 4G LTE свързаност.
• Lenovo K900 е значително по-тънък (6,9 мм) от LG Optimus G (8,5 мм).
заключение
Дори за обикновения човек обикновено сравнение на хартия показва, че Lenovo K900 и LG Optimus G се считат за най-добрите смартфони на пазара. Ако погледнете допълнително, можете да видите, че Lenovo K900 е изграден на платформата Intel Clover Trail +, докато LG Optimus е изграден върху платформата Qualcomm Snapdragon S4. Имахме богат опит със Snapdragon S4; Lenovo K900 разполага с първия подобен процесор. Не се съмняваме, че е бързо, но колко бързо е нещо, което не можем да коментираме в момента! Ранните показатели показват, че Lenovo K900 би бил два пъти по-бърз от всеки топ смартфон на пазара, но тези слухове не са надеждни за доверие. Освен това, ясно можете да видите, че Lenovo K900 има по-добър дисплей и оптика в сравнение с LG Optimus G. Надяваме се, че той също ще бъде предложен под конкурентна цена. Единственото притеснение, което имаме към момента, е въпросът за живота на батерията. С процесор Intel Atom вътре, това се превръща в съществен проблем. Всъщност именно затова смартфоните, базирани на процесори на Intel, се провалиха на пазара досега. Следователно, ако Lenovo е намерил път зад това, K900 със сигурност ще бъде възхитителна красавица, която да имате в джоба си.