Разлика между Nokia Lumia 800 и iPhone 4S

Nokia Lumia 800 срещу iPhone 4S | Apple iPhone 4S срещу Nokia Lumia 800 (Windows Phone 7.5) скорост, производителност и функции | Пълни спецификации в сравнение
Nokia представи първия си телефон с Windows Lumia 800, работещ на най-новия Windows Phone 7.5 (Код, наречен Mango). Прилича много на Nokia N9 по дизайн, но с малко по-малък дисплей (3.7 ”) и по-бърз процесор. Той има 1.4GHz Qualcomm MSM 8255 процесор. iPhone 4S също носи същия дизайн на iPhone 4 и работи с iOS 5, но е два пъти по-бърз с 1GHz двуядрен процесор и камера с 8 мегапиксела, вместо 5-мегапиксела в iPhone 4.
Сравнявайки Nokia Lumia 800 с iPhone 4S, и двата са два различни дизайна, но и двата имат 3,7 инчов дисплей и атрактивни по свой начин. Nokia е по-обемна от iPhone 4S, но теглото е почти същото. В допълнение, iPhone 4S има и три варианта, базирани на вътрешно съхранение, това е 16 GB, 32 GB и 64 GB, докато Lumia 800 има само един с 16 GB място за съхранение, но е включена и 8 GB microSD карта.
Една от основните разлики е софтуерът, Lumia 800 е Windows Phone, докато iPhones 4S работи iOS 5. И двете имат много полезни функции, които са сравними, въпреки че приложенията са различни и производителността също ще варира. Новата Siri, която е интелигентно приложение за гласови действия, е основната атракция в iPhone 4S. Приложения за гласови действия на трети страни като Vlingo се предлагат с Lumia 800, но Siri е разумна. За приложенията App Store има много повече приложения от Ovi магазина на Nokia и MarketPlace на Microsoft.
Пълно сравнение на спецификациите е дадено по-долу.
Nokia представя Lumia 800, първия си Windows Phone
Apple представя iPhone 4S
iPhone 4S
Много спекулираният iphone 4S беше пуснат на 4 октомври 2011 г. iPhone, който има белязани стандарти в полусферата на смартфона, повиши очакванията повече. Ще достигне ли iPhone 4S до това? Поглед върху устройството може да се разбере, че външният вид на iPhone 4S остава подобен на iPhone 4; много побъркан предшественик. Устройството се предлага в черно и бяло. Изградените стъкло и неръждаема стомана, които са най-привлекателни, остават непокътнати. Наскоро пуснатият iPhone 4S остава с 4,5 "височина и 2,31" ширина, размерите на iPhone 4S остават подобни на предшественика си iPhone 4. Дебелината на устройството е 0,37 ", както и независимо от подобренията, направени в камерата. Там за, iPhone 4S остава същото преносимо тънко устройство, което всички обичат. iPhone 4S тежи 140гр. Лекото увеличение на устройството може би се дължи на многото нови подобрения, които ще обсъдим по-късно. iPhone 4S включва 3,5-инчов сензорен екран с резолюция 960 x 640. Екранът включва и обичайното устойчиво на пръстови отпечатъци олеофобно покритие. Дисплеят, пуснат на пазара на Apple като „ретинен дисплей“, има контрастно съотношение 800: 1. Устройството се предлага със сензори като сензор за акселерометър за автоматично завъртане, триосен жиросензор, сензор за близост за автоматично изключване и сензор за околна светлина.
Мощността на обработка е една от многото подобрени функции на iPhone 4S от предшественика му. IPhone 4S се захранва от двуядрен процесор A5. Според Apple, процесорната мощност се увеличава с 2 X и дава възможност за графики, които са 7 пъти по-бързи, а енергоефективният процесор също ще подобри живота на батерията. Въпреки че оперативната памет на устройството все още не е официално описана, устройството е достъпно в 3 версии за съхранение; 16 GB, 32 GB и 64 GB. Apple не разреши micro SD слот за разширяване на съхранението. По отношение на свързаността, iPhone 4S има HSPA + 14.4Mbps, UMTS / WCDMA, CDMA, Wi-Fi и Bluetooth. В момента iPhone 4S е единственият умен телефон, който може да превключва между две антени за предаване и получаване. Услугите, базирани на местоположение, се предлагат чрез подпомаган GPS, цифров компас, Wi-Fi и GSM.
iPhone 4S се зарежда с iOS 5 и обичайните приложения, които можете да намерите в iPhone, като FaceTime. Най-новото допълнение към уникално проектираните приложения на iPhone е „Siri“; гласов асистент, който може да разбере определени ключови думи, които говорим и на практика прави всичко на устройството. „Siri“ е в състояние да планира срещи, да проверява времето, да задава таймер, да изпраща и чете съобщения и т.н. Докато гласовото търсене и приложенията, подпомагани с гласова команда, бяха налични на пазара, „Siri“ е доста уникален подход и звучи по-удобно за потребителите. iPhone 4S се предлага и с iCloud, което позволява на потребителите да управляват съдържание на множество устройства. iCloud безжично избутва файлове на множество устройства, управлявани заедно. Приложенията за iPhone 4 S ще се предлагат в Apple App Store; обаче ще отнеме известно време, докато броят на приложенията, поддържащи iOS 5, ще се увеличи.
Задната камера е друга област, подобрена на iPhone 4S. iPhone 4S е оборудван с подобрена камера с 8 мегапиксела. Самата стойност на мегапиксела си взе огромен отпуск от своя предшественик. Камерата е съчетана и с LED светкавица. Камерата се предлага с полезни функции като автофокус, докосване за фокусиране, разпознаване на лица върху неподвижни изображения и гео маркиране. Камерата е способна на HD видео заснемане при 1080P при около 30 кадъра в секунда. В камерите е важно да имате по-голяма бленда, тъй като позволява обективът да събира повече светлина. Бленда на обектива на камерата в iPhone 4S е увеличен, което позволява да влезе повече светлина, но вредните ИЧ лъчи се филтрират. Подобрената камера е способна да заснема качествени изображения при слаба и ярка светлина. Предната камера е VGA камера и е тясно съчетана с FaceTime; приложението за видеоконференции на iPhone.
iPhone обикновено са добри по отношение на живота на батерията. Естествено, потребителите ще имат по-големи очаквания за това последно допълнение към семейството. Според Apple, iPhone 4S ще има до 8 часа непрекъснато време за разговори с включено 3G, докато само за GSM, той ще отбележи огромни 14 часа. Устройството се презарежда и чрез USB. Времето на готовност на iPhone 4S е до 200 часа. В заключение, животът на батерията е задоволителен в iPhone 4S. Предварителната поръчка на iPhone 4S започва от 8 октомври 2011 г. и ще бъде налична в САЩ, Великобритания, Канада, Германия, Франция, Австралия и Япония от 14 октомври 2011 г. Достъпността в световен мащаб започва от 28 октомври 2011 г. iPhone 4S е достъпен за покупка в различни варианти. Човек ще може да вземе ръце на iPhone 4S устройство, като се започне от $ 199 до $ 399 на договор. Цената без договор (отключена) е канадски $ 649 / лири 499 / A 799 $ / 629 евро.