Разлика между Samsung Captivate Glide и iPhone 4S

Samsung Captivate Glide срещу iPhone 4S | Apple iPhone 4S срещу Samsung Captivate Glide Speed, производителност и функции
Потребител пита: „Siri, Кой е най-добрият телефон?“ и Сири отговаря „Чакай, има ли други телефони?“ Това е най-голямото завръщане от личен асистент с изкуствен интелект и разпознаване на естествен език, просто наречен Siri. Това е факторът, който държи пазара на iPhone 4S, който го отличава от всички останали налични телефони и го прави блясък сред потребителите. Освен това конкурентите му надминаха почти всички забележителни функции на iPhone 4S. Съперникът в бизнеса, Samsung Captivate Glide, е идеален мач, който трябва да се сравнява с Apple iPhone 4S, тъй като има почти същите спецификации и разполага с място за отворен код Siri в Android среда. Captivate Glide не е най-добрият телефон от семейството на Samsung, докато Apple iPhone 4S е най-добрият телефон досега от Apple Inc. Но тогава Apple е уникален единственият телефон, който разполага с iOS5. И двете разширения са налични в AT&T, или по-скоро Apple iPhone 4S са налични и Captivate Glide ще бъде наличен скоро, надяваме се този месец според Samsung.
Samsung Captivate Glide
Samsung Glide се предлага с общия стил на Samsung с гладки ръбове и скъп външен вид. Освен това има QWERTY клавиатура, която може да се плъзга отстрани. Това е особено важно за бизнес персонала, тъй като те имат все по-голямо познаване на QWERTY оформлението. Точните му размери все още не са известни, но можем да очакваме малко по-дебел телефон, който е със същия размер като Samsung Galaxy S. Той разполага с четири сензорни бутона в долната част, леко отклоняващи се от стила на Samsung. Твърди се, че Samsung Glide има 4,0 инчов Super AMOLED капацитивен сензорен екран, направен от устойчиво на надраскване стъкло Gorilla, с плътност на пикселите 233ppi и резолюция 480 × 800. Samsung също е включил Gyro сензор в Glide заедно със сензора за акселерометър и сензор за близост за автоматично изключване, за да съответства на спецификациите на iPhone 4S. Той се предлага с 1GHz NvidiaTegra 2 AP2OH двуядрен процесор, подсилен с 1GB RAM и 1GB ROM. Въпреки че това не е най-добрият процесор в семейството на Samsung, той е висок клас, когато става въпрос за пазара на смартфони. За Android v2.3.5 Gingerbread се казва, че е ОС в Glide, но е справедливо само да се очаква бърза актуализация до v4.0 IceCreamSandwich.
Твърди се, че Samsung Glide има 8GB вътрешно съхранение, като същевременно предоставя възможност за разширяване с помощта на microSD карта до 32GB. Той ще използва пълноценно 4G инфраструктура от AT&T със супер бързи скорости на сърфиране от 21Mbps HSDPA и 5.76Mbps HSUPA. Възможността да се показвате като Wi-Fi устройство и гореща точка е любезност от висококачествената WLAN Wi-Fi 802.11 b / g / n. Тъй като има и Bluetooth v3.0 с A2DP и ​​1.3MP предна камера, видео чатът ще бъде убедителна опция за крайния потребител. Samsung не е забравил да проследи обичайната си 8MP камера с автоматично фокусиране, фокус върху докосване, разпознаване на лице и усмивка и LED светкавица, която може да записва 1080p HD видеоклипове с 30 кадъра в секунда. Освен това разполага с активирана функция за гео-маркиране, като се възползвате от поддръжката на A-GPS, налична в Glide. Той се предлага предварително с обикновени приложения на Google като Google Търсене, Gmail, Google Talk, клиент на YouTube, Picasa Integration, както и Календар. Освен това има поддръжка на Adobe Flash. Samsung Glide има активно шумопотискане със специален микрофон, интегриране на SNS, както и HDMI порт, което позволява директното свързване за общи изходни дисплеи като LCD монитори и HD телевизори. С пускането на Google Wallet все повече и повече телефони с Android се предлагат с комуникацията в близко поле, така че не е изненада, че Samsung реши да включи това в Captivate Glide. Информацията за капацитета на батерията и времето за разговори все още не е налична, но можем спокойно да предположим, че Glide би посочил време за разговор от 6-7 часа, гледайки текущите смартфони със същия размер, лансирани от Samsung.
Apple iPhone 4S
Apple iPhone 4S бе лансиран с голям шум сред потребителите на смартфони, като AT&T обяви това за най-успешното стартиране на iPhone досега, с повече от 200 000 поръчки през първите 12 часа. Това само по себе си би говорило за този прекрасен, уникален телефон, който е приемник за iPhone 4. Той има същия вид и усещане на iPhone 4 и се предлага в черно и бяло. Вградената неръждаема стомана му придава елегантен и скъп стил, който се харесва на потребителите. Освен това е почти със същия размер като iPhone 4, но малко по-тежък с тегло 140гр. Той разполага с общия дисплей Retina, с който Apple се гордее изключително. Той се предлага с 3,5-инчов IPS TFT сензорен екран с LED осветление с 16M цветове и постига най-високата разделителна способност според Apple, която е 640 x 960 пиксела. Плътността на пикселите от 326ppi е изключително висока, че Apple твърди, че човешкото око не е в състояние да различи отделни пиксели. Това очевидно води до свеж текст и зашеметяващи изображения. Apple също твърди, че е по-забележителна от печатна страница.
iPhone 4S се предлага с 1GHz двуядрен ARM Cortex-A9 процесор с PowerVR SGX543MP2 GPU в чипсет Apple A5 и 512MB RAM. Apple твърди, че това осигурява два пъти повече мощност и седем пъти по-добра графика. Освен това е с висока енергийна ефективност, което позволява на Apple да се похвали с изключителен живот на батерията. iPhone 4S се предлага в 3 варианта за съхранение; 16/32 / 64GB без възможност за разширяване на съхранението с microSD карта. Той използва инфраструктурата HSPA +, предоставена от AT&T, за да поддържа връзка с HSDPA при 14.4Mbps и HSUPA при 5.8Mbps. По отношение на камерата, iPhone има подобрена камера от 8MP, която може да записва 1080p HD видеоклипове с 30 кадъра в секунда. Има LED светкавица и функция за фокусиране с докосване, заедно с гео-маркиране с A-GPS, стабилизиране на видеото, сензор за осветяване на задната страна, автоматичен баланс на бялото, разширена точност на цветовете, намалено замъгляване на движението и разпознаване на лице. Apple се предлага с по-голям отвор f / 2.4, което позволява на обектива да абсорбира повече светлина и да улавя това, което виждате, тъй като те са дори при условия на слаба осветеност. Предната VGA камера позволява на iPhone 4S да използва приложението си FaceTime, което е приложение за видео разговори.
Докато iPhone 4S е украсен с общи приложения за iOS, той се предлага със Siri, най-модерният дигитален личен асистент до момента. Сега потребителят на iPhone 4S може да използва глас за работа с телефона, а Siri разбира естествения език. Той също така разбира какво е имал предвид потребителят; тоест, Siri е приложение в контекста. Той има своя собствена личност, плътно съчетана с инфраструктурата на iCloud. Той може да изпълнява основни задачи като настройка на аларма или напомняне за вас, изпращане на текст или имейл, насрочване на срещи, проследяване на вашите запаси, телефонно обаждане и др. Може също така да изпълнява сложни задачи като намиране на информация за естествен езиков въпрос, получаване упътвания и отговаряне на вашите случайни въпроси. Както обикновено, iPhone 4S носи и използването на iCloud, което позволява на потребителя да си сътрудничи с множество устройства на Apple безжично.
Apple е най-известна със своя непобедим живот на батерията; по този начин, би било нормално да се очаква той да има страхотен живот на батерията. С батерията Li-Pro 1432mAh, която има, iPhone 4S обещава време за разговори от 14 часа в 2G и 8 часа в 3G. Напоследък потребителите отправят оплаквания за живота на батерията. Apple обяви, че работи за коригиране на това, докато актуализацията им за iOS5, iOS 5.0.1, частично реши проблема. Можем да следим актуализациите и да очакваме скоро технологичният иноватор да излезе с решение на проблема.
Samsung Captivate Glide
заключение
И списъкът продължава за разликите между тези два видни смартфона. Имайки предвид тези два, Apple iPhone 4S вероятно е любим на всеки потребител, тъй като е по-удобен за потребителите от всякога с представянето на Siri. Samsung Captivate Glide обаче не може да бъде осъден като смартфон от нисък клас, тъй като според спецификациите той дори бие iPhone 4S в някои случаи. Честно е да се мисли, че Glide ще дойде със сравнително ниска цена, която може да бъде атракция за клиентите. Надяваме се, че с новата версия на Android v4.0 IceCreamSandwich, Samsung Captivate Glide ще се разпадне с Apple iPhone 4S.