Разлика между Samsung Galaxy SL и Apple iPhone 4

Samsung Galaxy SL срещу Apple iPhone 4
За последната година или повече първото място сред смартфоните е узурпирано от iPhone и не е изненада, че други играят настигаща игра. Няма съмнение, че има някои телефони, които са имали впечатляващи функции, но всички не успяха да издържат на харизмата, излъчвана от iPhone. Въпреки това днес нещата са се променили малко с много претенденти, които търкат рамене с четвъртото поколение iPhone, което е кацнало на върховите смартфони. Samsung пусна най-новия си смартфон Galaxy SL през февруари, който е зареден с функции. Нека видим как тази джаджа се сравнява с iPhone 4.
Galaxy SL
Galaxy SL е най-новият смартфон със сензорен екран от стабилната на Samsung и предлага огромен 4-инчов WVGA екран, който използва супер ясна LCD технология за дисплей с резолюция от 480 х 800 пиксела. Той има Android Froyo 2.2 като своя ОС и е снабден с бърз 1GHz Cortex A8 CPU в TI OMAP 3630 чипсет. Размерите на телефона са малко повече от предшественика си i9000 и стоят 127,7 x 64,2 x 10,59 мм, но позволяват по-мощна батерия, която е 1650mAh. Телефонът тежи 131г.
Телефонът е устройство с двойна камера с 5MP камера за автоматично фокусиране, която е способна да записва HD видео при 720p от задната страна, имащи способности за откриване на лице, усмивка и мигане, и предна камера, която е там, за да извършва видео разговори, а също и за видео в чата. За свързаност Galaxy SL разполага с Wi-Fi 802.11b / g / n, Bluetooth 3.0 с A2DP и ​​съвместим с CSM / GPRS / EDGE и UMTS / HSPA мрежи. Той има GPS с A-GPS свързаност. Той е оборудван със сензор за близост, акселерометър и цифров компас.
Телефонът предоставя 478 MB RAM на потребителя и добри 16 GB вътрешна памет. Тези, които обичат да поддържат тежки медийни файлове, могат да разширят паметта с помощта на микро SD карти. Телефонът е оборудван и със стандартния 3,5 мм аудио жак в горната част. Сърфирането в интернет е гладко, тъй като телефонът поддържа пълен Adobe Flash 10.1 и съчетан с TouchWiz UI на Samsung, изживяването наистина е приятно.
В обратната страна на телефона липсва светкавица в камерата, което означава, че не можете да го използвате вечер. Пластмасовото тяло е виртуален магнит за отпечатъци на пръсти, а за любителите на музиката високоговорителят е малко слаб.
Айфон 4
iPhone от Apple управлява върха сред смартфоните още от първото си пускане и най-новият iPhone 4 не е изключение. Той се превърна повече в символ на състоянието и е много повече от просто смартфон.
iPhone 4 е солидно изглеждащ телефон с 3,5-инчов LED подсветлен IPS TFT LCD дисплей. Дисплеят Retina има яркост, което прави дисплея най-ясен сред всички смартфони и голям плюс за iPhone 4. Той има капацитивен сензорен екран с 16M цвята. Забележителното за екрана е, че е устойчив на надраскване и е олеофобен, оставя много малко следи от пръсти. iPhone 4 работи на iOS 4 и има супер бърз 1GHz ARM Cortex A8 процесор. Телефонът има 512MB RAM, което е двойно повече от това, което потребителите получиха от своя предшественик. Що се отнася до вътрешното съхранение, телефонът е достъпен и в 16 GB и 32 GB модели. Въпреки това, няма разпоредба за разширяване на вътрешната памет с помощта на микро SD карти, което е разочароващо.
Телефонът е оборудван с две камери, като задната 5 MP камера е с автоматично фокусиране, която има LED светкавица. Може да записва HD видео в 720p. В записаните видеоклипове има микрофон, който намалява външните звуци. Предната камера е VGA, която е предназначена за видео разговори.
За свързаност телефонът е Wi-Fi 802.1 b / g / n, GPS с поддръжка за A-GPS, Bluetooth 2.1 с A2DP, EDGE и GPRS. За лесно изпращане по имейл има пълна клавиатура QWERTY. Разочароващо iPhone 4 няма FM радио.
резюме
• Galaxy SL е малко по-голям, макар и изненадващо по-лек (131 g в сравнение със 137 g на iPhone4) от iPhone4.
• Galaxy SL има по-голям дисплей на 4 инча, като iPhone 4 има 3,5 инчов дисплей.
• Докато iPhone 4 има пълна QWERTY клавиатура, Galaxy SL има виртуална QWERTY клавиатура с шейп технология за въвеждане на текст.
• Galaxy SL има FM, докато iPhone липсва
• Докато паметта може да се разшири в Galaxy SL с микро SD карта, това не е възможно в iPhone4.