Разлика между Sony Xperia Ion и Motorola Atrix 2

Sony Xperia Ion срещу Motorola Atrix 2 | Прегледана скорост, производителност и характеристики | Пълни спецификации в сравнение
Славата е кръг, това, което някога вашата слава може да се окаже ваш срам на следващия ден. Това е колелото на живота, произтичащо от развиващите се обстоятелства. Винаги е по-добре да сте готови да приемете и славата, и срама, и да се опитате да смекчите срама, ако не и да го избегнете напълно. В контекста на пазара на мобилни телефони, славата и срамът са два елемента на една и съща монета. Вярно е, че виждаме стени на славата повечето пъти, но това е така, защото стените от срам не са толкова разпространени или известни. Каква е връзката на стените на славата и срама в това, за което ще говорим? Ами ще вземем слушалка от стената на славата на Sony и слушалката от стената на славата на Motorola. Sony Xperia Ion е един от първите телефони, пуснати под името Sony, след като много известната Sony напълно придоби Ericsson и премахна наставката от името им. Това определено е причината Xperia Ion да бъде в тяхната слава. Така че защо Motorola Atrix 2 стига до стената на славата на Motorola? Е, за начало, това беше устройство от висок клас, когато беше пуснато, но повече от това беше пуснато, за да покрие стъпките на Motorola Atrix, което Motorola очевидно смята, че е в стената им на срам. По този начин ние автоматично го категоризираме в стената на славата и избрахме да бъде сравнен с Xperia Ion.
Едно от тези устройства е доста старо, с история от три месеца, а другото току-що беше пуснато в CSE 2012. Въпреки че Atrix 2 е стар, все още има вибрациите, които веднъж го вдигнаха до върха. AT&T по-скоро харесваше Motorola Atrix 2 и го предлагаше с щедър пакет. Sony Xperia Ion също получи същото внимание от AT&T, когато беше представено на срещата на върха на разработчиците с щедър пакет. Ще трябва да ги разгледаме поотделно, за да разберем позицията на AT&T и на двата телефона.
Sony Xperia Ion
Xperia Ion е смартфон, който е предназначен да успее срещу всякакви коефициенти, тъй като е от твърде голяма полза за Sony. Първият от смартфоните, които не са на Ericsson, той носи пламенната отговорност да носи високо знамето на Sony и е първият LTE смартфон, отговорността да впечатли рецензърите относно LTE свързаността също е поверена на него. Нека видим колко добре Йон се справя с този натиск, като разгледаме какво има.
Xperia Ion се предлага с 1.5GHz процесор Scorpion на върха на чипсета Qualcomm Snapdragon и графичен процесор Adreno 220. Той има 1 GB RAM и работи на Android OS v2.3 Gingerbread. Очакваме Sony скоро да излезе и с ъпгрейд на IceCreamSandwich. Ion също е подсилен със супер бързата LTE свързаност на AT&T, която осигурява невероятна скорост на сърфиране по всяко време. Красотата на системата може да се види от макро ниво, когато извършвате много задачи и превключвате между много приложения и мрежови връзки. Производителността на процесора може да се види с безпроблемните преходи от един към друг, което говори само за себе си. Ion идва с Wi-Fi 802.11 b / g / n за непрекъсната връзка и Sony му даде възможност да действа като Wi-Fi гореща точка и да споделя супер бързия интернет, докато DLNA функционалността гарантира, че потребителят може безжично да предава богато медийно съдържание до смарт телевизор.
Xperia Ion разполага с 4,55 инча LED сензорен екран с подсветка с 16M цветове и разполага с резолюция 1280 x 720 пиксела при плътност на пикселите 323ppi. Той също така се отличава с превъзходна яснота на изображението с Sony Mobile BRAVIA Engine. Интересното е, че той разпознава жестове с много докосване от до 4 пръста, което би ни дало някои нови жестове да практикуваме. Sony също така се погрижи Xperia Ion да постигне отлични резултати в оптиката. 12MP камерата с автоматично фокусиране и LED светкавица е най-модерното; непобедим Той може също така да записва 1080p HD видеоклипове с 30 кадъра в секунда, а 1.3MP предната камера може да се използва за видео конференции. Камерата има някои усъвършенствани функции като гео маркиране, 3D панорама и стабилизация на изображението. Той се предлага с акселерометър, сензор за близост и жирометър и този фантастичен телефон идва в аромати на черно и бяло. Батерията от 1900mAh обещава време за разговори от 12 часа, което със сигурност е впечатляващо.
Motorola Atrix 2
Motorola Atrix 2 идва като основен конкурент и, атракцията е, че се предлага и на ниска цена. Размерът на екрана е почти подобен на този на Xperia Ion, който е на 4,3 инча Super AMOLED Plus Capacitive тъчскрийн, но Atrix 2 произвежда малко по-ниска резолюция от 540 х 960 пиксела с плътност 256 пиксела, което все още му позволява да показва ясни и остри изображения , Той има 1GHz ARM Cortex-A9 двуядрен процесор с чипсет TI OMAP 4430, което е неизгодно в сравнение с Xperia Ion. Увеличението на производителността се постига с 1GB RAM, а Atrix 2 се предлага с 8GB вътрешна памет, която може да бъде разширена до 32GB. Удобно се радва на бързо сърфиране в интернет с най-новата 4G инфраструктура на AT&T с HTML5 и поддръжка на флаш във вградения в браузъра Android. Можем да заключим, че Atrix 2 ще даде добро потребителско изживяване с безпроблемно многозадачно изпълнение дори при високоскоростната мрежова свързаност. Свързването на Wi-Fi 802.11 a / b / g / n гарантира, че Atrix може да се свърже към Wi-Fi горещи точки, а също така може да служи като Wi-Fi гореща точка, която ви позволява да споделяте връзката си с приятели. Вградените функции на DLNA означават, че Atrix 2 може безжично да предава богато медийно съдържание към смарт телевизори в близост.
Atrix 2 се предлага с 8MP камера, която може да записва HD видео в 1080p @ 24 кадъра в секунда и с поддръжката на A-GPS, също е активирано гео-маркиране. Той е с размери 126 x 66 x 10 мм, докато не е бил най-тънкият телефон на пазара, но все още се чувства добре в ръката и е вграден убеждава телефона да е от висок клас и скъп. Донякъде е обемно да вкарате тегло от 147 г, но нищо не може да си позволи да държи в ръката си. Той също така идва с активно шумопотискане със специален микрофон и 1080p HD възпроизвеждане на видео, но това, което го прави различен е HDMI портът в Atrix 2. Имайки 1785mAh батерия, Atrix 2 обещава време за разговор от 8,9 часа, което е наистина добро.
заключение
Разликите между тези два апарата са твърде очевидни с просто око. Като начало, Ion идва с по-добър процесор и с обещание за надграждане до по-добра операционна система. Той има по-добър екран, както на панела, така и на разделителната способност с висока плътност на пикселите, което осигурява ясни и ясни изображения и текстове до най-малките детайли. Двигателят на Sony BRAVIA върши страхотна работа в цветовото възпроизвеждане и освен това има по-добра камера, въпреки че и двете могат да заснемат HD видеоклипове с разделителна способност 1080p @ 30fps. Xperia Ion също има LTE свързаност, докато Motorola Atrix 2 обещава само ограничена 4G свързаност. Дори по отношение на живота на батерията, Sony Xperia Ion изглежда е победител. Така че Motorola Atrix 2 е пълна загуба? Изобщо, за Atrix 2 беше пуснат почти три месеца назад и двамата знаем как нещата могат да се развият на пазара на мобилни телефони в рамките на три месеца. Тогава Atrix 2 беше величествен телефон и все още служи на целта, а стимулът за инвестиране в Atrix 2 е, че той идва със сравнително по-ниска цена, докато Sony Xperia Ion ще бъде с най-висока цена. О, и ще трябва да изчакате още малко време, за да вземете ръцете си на Sony Xperia Ion, така че ако бързате, Ion може да не е вашият идеален избор.