Разлика между резбоване и кола маска

Конци срещу кола маска

Разликата между нарязване на конец и восък е главно в метода, който човек използва за премахване на космите по тялото. Жените осъзнават външния си вид и опитват много методи, за да изглеждат красиви. Косата на лицето не харесва жените и те прибягват до много техники, за да се отърват от тях. Нишките и кола маска са две техники, които помагат за премахване на космите от лицето и тези методи се използват от козметици в салоните по целия свят. Както резбата, така и восъкът могат да се използват за премахване не само на космите на лицето, но и на космите от всички части на тялото. И двете техники са временни, в смисъл повторното израстване на косата се извършва след сесия на нарязване на резба или кола маска след няколко седмици и жената трябва да се подложи на всеки от двата метода отново. Има основните разлики между резбата и восъка, които са изтъкнати в тази статия.
Както резбата, така и восъкът са доста прости и евтини. И двата метода също не отнемат много време и една жена може веднага да отиде на работа с уверено чувство. Извън космите на лицето, формата на веждите е много важна за жените. Когато неравномерната коса нарасне на веждите, става изключително важно за жената да отиде в козметичен салон, за да получи обратно формата на веждите.

Какво е конци?

Резбата е опция, която включва използване на памучна нишка. Козметичката държи тази нишка в пръсти и редове коса върху веждите и изважда косата от корените им. Резьбата е по-бърза, тъй като не е необходимо да чакате въвеждането на восък или така. Резбата също е по-здравословна, тъй като в процеса не се използват никакви химикали. Това е най-добрият избор за чувствителна кожа. Въпреки това, след като сте направили нарязване на косата, може да расте обратно много бързо.
Разлика между резбоване и кола маска

Какво е кола маска?

От друга страна, восъкът включва поставяне на кърпа или хартиена лента, съдържаща горещ восък от едната страна. Лентата се издърпва в определена посока, след като я поставите върху частта на веждите, която трябва да се изскубне. Това се прави от козметик с бързо движение, причиняващо възможно най-малко болка на клиента. Нанасянето на кола маска е метод, който работи добре и косата не расте обратно толкова бързо, както е при нанизването. Въпреки това, за жени с чувствителна кожа може да не се препоръчва кола маска, а резбата е единствената налична временна опция.
Восъчните ивици за веждите действат като шаблон, тъй като са изрязани в много форми, съответстващи на веждите. Клиентът може да разгледа тези шаблони и да избере това, което вярва, че може да даде на лицето си по-добър поглед. Тези шаблони носят восък в краищата и когато се прилагат върху веждите, отстранете само онази част от веждите, която е нежелана. Необходимо е да се приложи известно налягане върху лентите и след това то се отстранява с бързо движение. Методът е малко болезнен и оставя кожата зачервена и малко възпалена, но симптомите отминават след няколко часа.
 Конци срещу кола маска

Каква е разликата между нишките и кола маска?

• Дефиниции на резба и нанасяне на восък:

• Нишките използват парче памучен конец, за да премахнете космите по лицето.
• Восъкът използва восък за отстраняване на космите по лицето.

• Химическа употреба:

• Не се използва химикал върху кожата и по този начин резбата се счита за по-хигиенична и безопасна.
• За кола маска трябва да използвате химикали. Така че в дългосрочен план това не е много добро за вашето здраве.

• Болка:

• Някои казват, че нарязването е по-малко болезнено от кола маска.
• Някои казват, че кола маска е по-малко болезнена от резбата.
• Количеството на болката е лично.

• Време за чакане:

• Не е нужно да чакате в резбата и можете да започнете да вдявате, щом стигнете до салона.
• За кола маска трябва да изчакате, докато восъкът се втвърди или изсъхне.

• Чувствителна кожа:

• Нишката е добрият избор за чувствителна кожа, тъй като не включва химикали.
• Восъкът не е добър избор за чувствителна кожа, тъй като включва химикали.

• Отглеждане на коса отзад:

• Косата, която е претърпяла нишка, расте бързо назад. За някои хора това може да стане веднага след две седмици.
• Косата, която е с восък, отнема повече време, за да расте обратно. Човек получава около месец, преди косата да порасне обратно.
Концирането дава повече свобода, тъй като козметикът вижда и премахва косата с помощта на конец върху лицето на клиента. Въпреки това, кола маска с помощта на шаблон, който просто трябва да се постави на веждите на клиента спретнато и правилно. Каквото и да изберете, помислете и за кожата си, преди да направите избор.
С любезност на изображенията:

  1. Конци от Qwfp (CC BY-SA 2.0) Вежди и мигли чрез Wikicommons (Public Domain)