Познаване на квартира: каква е разликата между вила, хижа, таунхаус и кондо?

Познаване на квартира: каква е разликата между вила, хижа, таунхаус и кондо?

Има много видове настаняване, които са ви на разположение, когато решавате вашата дестинация за почивка. Разликата в термините се основава на размера, функцията и стила на архитектурата. И така, как да разберете кой стил ще отговаря на вас и вашите нужди? Познаване на квартира: каква е разликата между вила, хижа, градска къща и апартамент? Научете повече тук ...
вила
Вилите са проектирани да бъдат самодостатъчни - и първоначално са били построени от римляните в градове от по-висок клас, заобиколени от градини, земеделски земи и стопански постройки. По време на ренесанса вили в тоскански стил се разпространи в цяла Европа и бяха построени повече за свободното време.
Някои помещения за вили са по-големи и по-луксозни от други - с частни басейни, спа, прислужници и обслужващ персонал. Въпреки това жителите на вила могат да споделят с други в същия комплекс и скромни вили могат да дойдат без телевизор или телефонни удобства. По принцип вилата е свободно стояща къща с една или повече спални и бани и кухня.
бунгало
Терминът хижа първоначално е използван за описание на малка каюта или къща, намерени в алпийските ски курорти - сега се използват от туристите. Хижите обикновено са изработени от дърво с леко наклонен покрив и широки стрехи и бяха сезонни ферми за скотовъдци, които докарват добитък от низините през летните месеци.
Хижите бяха превърнати в ваканционни домове, използвани от любителите на ски и туризъм през годините - и сега всяко лято или почивка в близост до ски курорт се класира като хижа - а някои хижи всъщност се намират близо до плажа. Повечето ски хижи са частна собственост и се отдават под наем, когато не се използват от собствениците - компаниите за управление на имоти често управляват и отдават под наем имотите.
Къща в града
Таунхаусите имат малки площи на всеки от многото етажи - първоначално са построени за втори или трети къщи на богатите. Те имат директен подход от главната улица, точно като ежедневна къща. Те имат и други подобни функции като гараж и поне една стена, споделена със съсед. Някои градски къщи може да имат жилищни асоциации с общи части на общността като басейн или съоръжения за тренировки.
Собствениците на таунхауси носят отговорност за злополуки на имота - и плащат по-високи застраховки поради отговорност за външни площи, включително вътрешни дворове и поддръжка на тревните площи и покривите. Градска къща в САЩ се нарича терасова къща в Европа.
Condo
Жилището се отнася за единица в етажната собственост - апартаментен комплекс с множество резиденции на един парцел, които споделят общи удобства с цялото застрояване. Много курорти предлагат апартаменти с допълнителни луксозни екстри като плувни басейни, игрища за игри и охрана.
Собственикът на апартамент не е собственик на земята и е отговорен само за щети и аварии, които се случват в кондо единицата. Сградите, земята и всички външни площи се поддържат от асоциацията на кондо - може да намерите ограничения за това, което може да бъде показано на вдовици или окачени от балкони.
Ваканционно настаняване подходящо за вас
Ако отивате на почивка до Швейцария Хижите Saas Fee лесно могат да бъдат резервирани, като се свържете с апартаменти Allalin - хижите под наем варират от 2 звезди до 4-звездни имоти до 12 души на хижа. Ще получите невероятни гледки към планината от панорамни балкони - с хижи, разположени на няколко минути пеша от въжени линии и всички местни удобства.
Модерните и просторни дуплекс хижи разполагат с голяма дневна и трапезария с отворен план с три двойни спални, вани и душ кабини, отделна кухня с миялна машина и достъп до частен вътрешен двор.