Каква е разликата между Шиша и Наргиле?

Докато повечето шезлонги за наргиле имат специалисти, които могат да помогнат на потребителите, които се нуждаят от първи път или всеки, който се нуждае от помощ, ако сте като много хора, е малко неудобно да пробвате нещата, когато се чувствате несигурни за правилното „линго“. Много искаме нашите клиенти за да се почувстваме добре дошли и спокойни, затова нека започнем само с основен грунд от два много важни термина: Шиша и Наргиле. Хората използват понятията взаимозаменяемо понякога и са свързани, но нека разгледаме по-отблизо термините.
Сиса
В някои региони действителната тръба се нарича „шиша;“, въпреки че това е и основният термин, използван при споменаването на тютюна, който е пушен. Този тютюн традиционно се накисва в ароматизирани сокове и се поставя в купа с наргиле. Шишата често е с аромат на плодове. (Можете да видите уникалното меню на наргилето на Paymon тук: https://bit.ly/2u5d3Fv.) Шишът отива в „купа“, която излиза отгоре на наргилето и се пуши при нагряване с въглища. Така че, шиша е името на ароматния и ароматен тютюн, който се използва в рамките на наргиле, но терминът се приема и за самата лула - особено след като персийската дума за стъкло е шиш.
наргиле
Наргилето е същинската лула, през която човек пуши шиша. Наргилето се отличава от другите тръби, тъй като е водопровод. Наргилето има воден басейн на дъното, така че когато потребителят вдишва парите, той преминава през водата, преди да бъде поет в тялото.
Повечето наргилета са изработени от стъкло и изглеждат по-скоро произведения на изкуството, отколкото на пушачите. Първоначално те са били измислени в Индия, но практиката за отпускане и споделяне на купа шиша се е превърнала във важна част от културата в целия Близкия изток, както и в Индия. Наргилето е популярно само в западния свят през последните 20 години.
Сега хората по цял свят се заеха с тази дейност, като наргилето набира все по-голяма популярност в Америка (където е създадена концепцията „Lounge на наргилето“, а името е запазено от нашата собствена Paymon Raouf!), Европа, Австралия и Югоизточна Азия.
Това се свежда до това - "наргиле" е лулата, а "шиша" е тютюнът, използван в наргиле, но това са формални термини. Ако чуете някой да говори или за наргиле, или за шиш, няма да сбъркате, че те говорят за използването на красива стъклена тръба за вода за споделяне на купа с ароматен тютюн в практика, която буквално се връща от векове. В днешния свят на наргилето много потребители и професионалисти използват тези термини взаимозаменяемо. Съвременното наргиле се развива, като запазва признателността на релаксиращите ритуали, свързани с използването на този възхитителен метод за пушене. Наргилето наргиле също се развива.
За да получите пълното изживяване на наргилето, посетете ни в средиземноморското кафе на Paymon и Lounge на наргилето. Нашият майстор на наргилето ще ви запознае с великолепието на пушенето шиша, като ще ви води през целия процес. Знаейки какво да очаквате и как най-добре да се насладите на преживяването, ще го издигнете за вас. Това е научно доказан факт, че никотинът повишава нивата на допамин и други добри чувства на ендорфини в мозъка, и въпреки че нашата Шиша не съдържа много никотин, все пак предизвиква добри чувства, но начинът, по който пушим шиша, става много повече от това , Пушенето на наргиле е приятен и удовлетворяващ ритуал, който трябва да споделяме с приятели и с тези, които обичаме да бъдем наоколо.